1 Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze 40 minuten in de oven, of tot ze goed gaar zijn (controleer met een vork). Halveer ze en bestrooi met geraspte kaas. Schuif enkele minuten onder de grill.
2 Kneus de peperbolletjes en kruid er de medaillons mee. Omwikkel ze met spek en bak ze mooi goudbruin. Leg ze samen met de rozemarijn in een ovenschaal. Schuif nog tien minuten mee in de oven.
3 Blus de braadjus met de wijn en de balsamicoazijn. Voeg de sjalotten en de suiker toe en laat 20 minuten op een zacht vuurtje karamelliseren. Klop er een paar vlokjes koude boter door.
4 Serveer de ree met de sjalotjes en de gegratineerde aardappelen.
Reemedaillons met sjalotjes is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing