Salade van witloof en sint-jakobsvruchten

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de sjalot. Klop een dressing van de azijn, 2 el olijfolie, de sjalot, 1/2 kl zout en 1/2 kl zwarte peper.
  • 2 Maak het witloof schoon. Hou 20 blaadjes apart. Snij de rest in de lengte in fijne reepjes. Spoel de appelen en snij ze ongeschild in fijne staafjes. Meng ze met het witloof, de peterselie en dressing.
  • 3 Spoel de sint-jakobsvruchten en dep ze droog. Verhit in een pan 2 el olijfolie en bak ze kort aan beide kanten goudbruin (ongeveer 2 minuten per kant). Kruid met peper en zout.
  • 4 Verdeel de apart gehouden witloofblaadjes stervormig over de borden. Schep er de salade in en leg er de sint-jakobsvruchten op.

Salade van witloof en sint-jakobsvruchten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept