Bisque van garnalen

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel voor de afwerking 200 g garnalen. Zet ze koud en bewaar de pellen.
  • 2 Snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit aan in de olijfolie tot alles mooi kleurt. Voeg de tomatenpuree, gehakte peterselie, tijm en laurier toe en laat nog enkele minuten verder stoven.
  • 3 Voeg 400 g ongepelde garnalen, de pelletjes van de garnalen voor de afwerking, de pastis, saffraan, een snuifje cayennepeper en 1,2 liter water toe. Roer goed om en laat 20 minuten onder deksel garen op een laag vuur.
  • 4 Verwijder het takje tijm en de laurier. Mix de soep in een blender of met de staafmixer. Passeer door een zeef (niet te fijn).
  • 5 Warm de bisque weer op. Klop de room lobbig en serveer met de gepelde garnalen en wat peterselie.

Bisque van garnalen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hollandse garnalenbisque en spring rolls
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken kreeft, bisquesaus met curry, krokante groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bisque van kreeft & garnalen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bisque van garnalen, bladerdeegkorst
Bekijk recept