Bloemkoolsoep (2)

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de bloemkool in stukken, maar hou enkele roosjes apart voor het garnituur. Snij de ui, prei en aardappel grof.
  • 2 Fruit de groenten aan in een klontje boter. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen.
  • 3 Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de bloemkoolroosjes toe en verhit tot ze beetgaar zijn. Voeg de room toe (laat niet meer koken). Werk de soep af met de peterselie en wat hamreepjes.

Bloemkoolsoep (2) is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min Voorgerecht
Bekijk recept