1 Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in licht gezouten water.
2 Snij het witloof in stukken en stoof het zacht in een pan met boter.
3 Giet de aardappelen af, laat uitdampen en stamp ze fijn. Doe er het gestoofde witloof bij, de hamblokjes, een scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat.
4 Leg de plakjes ham open en lepel er de witloofstoemp op. Rol op en leg ze in een ingevette ovenschaal. Laat de ovengrill goed heet worden.
5 Verhit 2 el boter in een pan en roer er 2 el bloem door. Laat goed heet worden. Meng er dan de melk door en laat al roerend indikken. Laat de kaas smelten in de saus en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Giet de saus over de hamrolletjes, bestrooi met wat extra kaas en laat ze een mooi goudbruin korstje krijgen onder de ovengrill. Serveer met een herfstslaatje van veldsla met appel en gehakte walnoten.
Hamrolletjes met witloofstoemp is een recept van Libelle Lekker