1 Snipper de ui en stoof 'm glazig in de wok, in wat olijfolie. Doe er de schoongemaakte mosselen bij en flink wat peper. Laat de mosselen openkomen. Ze moeten nog mooi 'baveuse' zijn (dus niet door en door gaar). Laat afkoelen en haal de mosselen uit de schelp.
2 Hak 1/3 van de kruiden fijnen meng ze, met de limoenschil en wat peper en zout, door de panko totdat die groen ziet.
3 Verwerk de rest van de kruiden tot een groen slaatje waarop je straks de mosselen kunt serveren.
4 Maak het dipsausje: pers de knoflook en meng 'm door de yoghurt. Roer er ook een scheutje olijfolie door. Kruid met peper en zout. Werk af met wat gehakte munt.
5 Haal de mosseltjes eerst door de bloem, dan door losgeklopt ei en vervolgens door de kruidenpanko. Verwarm de frituurolie tot 170°C en frituur de mosseltjes heel kort, tot ze krokant zijn. Laat uitlekken en serveer met het kruidenslaatje en de yoghurtdressing.
Gefrituurde mosselen met kruidenslaatje is een recept van Libelle Lekker