Eendenborst met vijgen

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruid de filets met peper en zout. Bak ze eerst 4 tot 5 minuten op de velkant, en daarna 2 tot 4 minuten op de andere kant: ze mogen binnenin rosé blijven. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat rusten.
  • 2 Roer een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Spoel en droog de rucola. Spoel de vijgen, dep ze voorzichtig droog en snij ze in plakjes.
  • 4 Verdeel de vijgen en rucola over de borden. Snij de eendenborst in plakjes en leg ze erbij. Besprenkel met de vinaigrette.

Eendenborst met vijgen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept