1 Verwarm de oven voor op 180°C. Week de rozijnen in de rum. Schil de appelen. Snij 1 appel in blokjes, de rest in plakjes. Besprenkel meteen met citroensap tegen het verkleuren.
2 Meng het gehakt met de blokjes appel en geweekte rozijnen. Breng op smaak met peper, zout en kaneel. Vorm er een broodje van en leg het in een beboterde ovenschotel. Zet 45 minuten in de oven.
3 Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Giet af en laat uitdampen. Bestrooi met de peterselie en schud goed op.
4 Bak de appelplakjes in boter. Bestrooi met suiker en laat zachtjes karamelliseren.
5 Haal het gehaktbrood uit de oven en hou warm onder aluminiumfolie. Blus het aanbaksel met de geuze en roer goed los. Laat tot de helft inkoken. Voeg een verkruimeld bouillonblokje toe en laat inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper.
6 Snij het gehakt in plakken. Serveer het met de aardappelen, de saus en de appeltjes.
Gehaktbrood met appeltjes, rozijnen en geuzesaus is een recept van Libelle Lekker