Gefrituurde filodeeghapjes

8
40 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kipfilets in kleine stukjes en bak ze goudbruin in de helft van de boter. Breng op smaak met de gember en de groene currypasta. 
  • 2 Fruit de sjalot en knoflook in de rest van de boter. Strooi er de bloem over. Voeg de spinazie toe en de kokosmelk. Breng op smaak met de gehakte koriander.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C of stel de frituurpan in op 180°C. Roer in een kom de spinazie door de kipblokjes. Voeg het ei toe. Kruid met peper en zout.
  • 4 Snij de vellen filodeeg in 3 brede repen (zie illustratie). Bestrijk ze met olijfolie.
  • 5 Vul en vouw de hapjes zoals je op de illustratie kunt zien. Leg 2 el van de vulling in de bovenste hoek, vouw diagonaal tot een driehoek, en blijf zo in driehoekjes vouwen tot het eind. Maak goed dicht met wat extra olijfolie. Bak 30 minuten in de oven, op 200°C, of frituur de hapjes 3 minuten op 180°C in de frituurpan. 

Gefrituurde filodeeghapjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige filodeeghapjes
40 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Fijne filodeeghapjes met geitenkaas
60 min -
Bekijk recept
Turkse filodeeghapjes met witte kaas
35 min Snack
Bekijk recept
Filodeeghapjes Met Feta Of Gehakt
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept