Zoek
Tournedos van hertenkalf met boschampignons
4
20 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 tournedos (van hertenkalf)
500 g boschampignons (gemengd)
1 kg vastkokende aardappelen
1 potje ganzenvet
2 el bladpeterselie (gehakt)
200 ml wildfond
1 el kappertjes (op azijn)
50 g boter
zout
peper
Bereiding
1
Borstel de paddenstoelen schoon. Schil de aardappelen, snij ze in dikke frieten en dep ze goed droog met een keukenhanddoek.
2
Kruid het vlees met zout en peper. Bak het naar smaak in wat boter, en hou het warm.
3
Bak de frieten goudbruin in ganzenvet.
4
Bak de champignons kort op een hoog vuur en kruid ze met peterselie, kappertjes, zout en peper.
5
Blus de pan met wildfond, laat wat inkoken en breng op smaak met zout, peper en eventueel enkele druppels citroensap.
Tournedos van hertenkalf met boschampignons is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Toast boschampignon
Snack
Bekijk recept
Kaviaar van bospaddenstoelen
10 min
Snack
Bekijk recept
Forel met boschampignons
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luxe koninginnenhapje van minikapoen en boschampignons, truffelolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
45 min-
Bekijk recept
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept
Tournedos met stilton
Hoofdgerecht
Bekijk recept