1 Snij de prei, de wortelen en de selder in fijne julienne. Stoof de groenten aan in een beetje boter of olie. Giet er de bouillon bij. Laat 10 minuten zacht afgedekt koken.
2 Spoel de visfilets, dep ze goed droog. Snij ze in stukken. Pel de scampi’s, snij ze op de rugkant van kop tot staart in en verwijder het zwarte darmkanaal.
3 Temper het vuur. Leg de stukken vis op de groenten. Laat 5 minuten garen. Leg er de scampi’s bij. Laat nog 3 minuten sudderen, of tot de scampi’s dieproze zijn. Leg er de garnalen bij en laat 2 minuten goed doorwarmen.
4 Schep vis en groenten met een schuimspaan uit de bouillon in een diepe schaal. Klop de eidooiers los met de room. Leng aan met een pollepel van de visbouillon. Roer glad en giet voorzichtig weer in de pan. Breng tot tegen de kook aan maar laat niet meer koken. Breng op smaak met peper en zout. Strooi er de kervel bij.
5 Lepel de hete saus bij de vis en de groenten. Serveer met gestoomde of gekookte aardappelen.