1 Snij de kipfilets in blokjes. Kruid ze met peper en zout. Doe ze in een schaal met het sap van 1 citroen en 2 el olijfolie. Halveer de vijgen. Leg ze bij de kipblokjes. Zet 10 minuten aan de kant.
2 Prik de kipblokjes en de vijgen op spiesjes. Rooster ze 5 minuten in de grillpan of op de tafelgrill. Keer ze een paar keer om.
3 Doe de couscous in een grote kom. Giet er 2 dl kokendheet water bij. Dek af en laat 3 minuten onaangeroerd staan, of tot al het water opgeslorpt is.
4 Hak de korianderblaadjes fijn. Pel en snipper de knoflook. Boen de tweede citroen goed schoon, snij ze in kwartjes.
5 Maak de couscouskorrels los met een vork. Vermeng ze met de koriander, de knoflook en de kipmarinade.
6 Verdeel de couscous over de borden. Leg er de spiesjes bij. Werk af met een kwartje citroen. Serveer meteen.