Kip met vijgen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kipfilets in blokjes. Kruid ze met peper en zout. Doe ze in een schaal met het sap van 1 citroen en 2 el olijfolie. Halveer de vijgen. Leg ze bij de kipblokjes. Zet 10 minuten aan de kant. 
  • 2 Prik de kipblokjes en de vijgen op spiesjes. Rooster ze 5 minuten in de grillpan of op de tafelgrill. Keer ze een paar keer om.
  • 3 Doe de couscous in een grote kom. Giet er 2 dl kokendheet water bij. Dek af en laat 3 minuten onaangeroerd staan, of tot al het water opgeslorpt is.
  • 4 Hak de korianderblaadjes fijn. Pel en snipper de knoflook. Boen de tweede citroen goed schoon, snij ze in kwartjes.
  • 5 Maak de couscouskorrels los met een vork. Vermeng ze met de koriander, de knoflook en de kipmarinade.
  • 6 Verdeel de couscous over de borden. Leg er de spiesjes bij. Werk af met een kwartje citroen. Serveer meteen.

Kip met vijgen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept