Tagliatelle met notenpesto en gevulde kipfilet

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 250°C. Rooster de walnoten 2 minuten in een droge pan op matig vuur. Laat afkoelen. Hak de walnoten en de peterselie fijn in de keukenrobot. Doe de boter erbij en meng alles goed. Voeg in een straaltje de olijfolie toe, terwijl de keukenrobot blijft draaien. Breng op smaak met parmezaan, peper en zout.
  • 2 Snij de kipfilets overlangs open en klap ze open tot een grote lap. Kruid naar smaak met geperste knoflook, peper, zout, gehakte salie en rozemarijn. Leg op elk kippenlapje twee zongedroogde tomaatjes en twee blaadjes basilicum. Rol op.
  • 3 Wikkel elk kiprolletje in een plakje parmaham en steek vast met een prikkertje. Bak de rolletjes goudbruin in een pan met boter en blus met de witte wijn. Voeg eventueel een scheutje water toe en laat 10 à 15 minuten verder garen in de voorverwarmde oven. Haal de kip uit de braadpan en roer de aanbaksels los met wat water.
  • 4 Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de pesto erdoor. Snij de kiprolletjes in plakken en serveer ze met de pastapesto en de braadjus. 

Tagliatelle met notenpesto en gevulde kipfilet is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept