Zoek
Mosselen met kruidenboter
4
45 min
Libelle Lekker
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg mosselen
1 ui (grof gehakt)
1 stengel selder (grof gesneden)
1 bosje peterselie
4 teentjes knoflook
100 g zachte boter
peper
zout
Bereiding
1
Spoel de mosselen grondig. doe ze met de ui en de selder in een pan en breng afgedekt aan de kook. Schud af en toe om, tot alle mosselen open zijn.
2
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en laat ze even afkoelen. Haal van elke mossel één schelphelft weg.
3
Spoel en droog de peterselie. Pluk de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Pel en snipper de knoflook.
4
meng de boter met de peterselie en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
5
Schep bij de mosselen in de schelp telkens een koffielepeltje kruidenboter.
6
Verwarm de ovengrill voor. leg de mosselen op een met bakpapier bedekte ovenschaal en zet ze 5 minuten onder de grill.
Mosselen met kruidenboter is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met krokante korst
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ansjoviskarbonade met pompoen
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen met mieriksworteldip
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept