Mosselen met witte wijn en peterselie

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de mosselen grondig en verwijder de eventuele baarden. Gooi beschadigde en geopende exemplaren weg.
  • 2 Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Spoel de peterselie en schud goed droog. Hou enkele takjes apart voor de afwerking, hak de rest fijn.
  • 3 Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de ui, de knoflook en de wortelen glazig. Blus de pan met de witte wijn en breng aan de kook. Doe er de mosselen bij, kruid met peper en zout. Laat afgedekt koken op hoog vuur tot de mosselen opengaan. Schud geregeld even om.
  • 4 Zeef het kookvocht en vang het op in een steelpan. Voeg de room toe en warm nog even door. Mix de koude boter door de saus, roer er de peterselie door. Verdeel de mosselen met de saus over warme soepkommen of diepe borden en werk af met peterselie.

Mosselen met witte wijn en peterselie is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept