Macaroni met bloemkool

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de macaroni beetgaar in gezouten water.
  • 2 Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Stoom ze in 10 minuten beetgaar boven de groentebouillon. Laat ze wat opdrogen in een vergiet.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200° C.
  • 4 Laat de groentebouillon tot ongeveer de helft inkoken. Doe er de room bij en laat nog 1 minuut inkoken. Doe, van het vuur af, de kruidenkaas bij de saus en roer ze mooi glad. Kruid met peper en zout. Snij de ham in fijne reepjes.
  • 5 Vul een diepe ovenschaal met bloemkool- en broccoliroosjes, hamsnippers en laagjes macaroni. Lepel er de kaassaus bij. Bestrooi met de gemalen kaas.
  • 6 Zet de schaal 10 minuten in de oven op 200° C.

Macaroni met bloemkool is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mac 'n cheese met broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni met bloemkool en kaas uit de oven
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kibbeling met romige worteltjesmacaroni
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept