1 Pel de ui en snij hem in ringen. Stoof ze zachtjes in 3 el olijfolie (ongeveer 15 minuten). Doe er de bacon en oregano bij. Laat 5 minuutjes meebakken. Doe er de tomaten bij en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 minuten sudderen. Neem van het vuur af en roer er het basilicum door.
2 Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat even sudderen. Schenk er al roerend de melk bij en laat indikken. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
3 Verwarm de oven voor op 200°C. Lepel 1/3 van de tomatensaus in een ovenschaal. Beleg met lasagnevellen. Herhaal dit nog twee keer. Giet er dan de bechamelsaus op, rasp er wat nootmuskaat overheen en bestrooi met parmezaan.
4 Bak de lasagne 40 minuten in de oven, tot hij goed heet en goudbruin is. Serveer met rucola en stokbrood.
Lasagne met gerookte bacon is een recept van Libelle Lekker