Risotto met appel en gorgonzola

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en hak de sjalot en de knoflook. Snij de selder fijn. Fruit ze samen glazig in olijfolie met een klontje boter.
  • 2 Doe er de rijst bij, draai het vuur hoger en roer tot de korrels glanzen. Blus met de witte wijn en laat het vocht verdampen.
  • 3 Doe er 1 pollepel warme bouillon bij en roer weer tot alle vocht opgenomen is. Doe er opnieuw bouillon bij, en ga zo door tot de rijst beetgaar is (± 20 minuten). Voeg indien nodig nog wat meer bouillon (of water) toe.
  • 4 Spoel de appels, snij ze in blokjes en besprenkel met citroensap. Hak de walnoten grof. Verkruimel de gorgonzola.
  • 5 Neem de risotto van het vuur af en meng er de appels, parmezaan, gorgonzola, gehakte oregano en een flinke klont boter door. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten rusten.
  • 6 Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met gehakte walnoten.

Risotto met appel en gorgonzola is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept