1 Schraap de wortelen, snij ze in plakjes. Breng de kippenbouillon aan de kook. Doe er de wortelen bij. Laat 5 minuten zacht koken. Giet af en bewaar de bouillon.
2 Pel en snipper de sjalot. Fruit ze glazig in 1 kl maïsolie. Blus met de wijn en laat koken tot de vloeistof praktisch volledig verdampt is. Strooi er het kerriepoeder bij. Schep om tot de aroma’s vrijkomen.
3 Leng aan met de kippenbouillon waarin de worteltjes gekookt werden. Breng aan de kook, roer goed glad. Laat 2 minuten doorkoken. Doe er de kokosmelk bij. Laat nog 2 minuten inkoken.
4 Kruid met peper en zout. Voeg de wortelen toe. Hou warm op een zacht vuur.
5 Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet ze af en vermeng ze meteen met de worteltjescurry.
6 Werk af met gehakte verse koriander en serveer meteen.
Tagliatelle met worteltjescurry is een recept van Libelle Lekker