Varkenshaasje met sinaasappel (2)

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175° C.
  • 2 Schil 2 sinaasappels tot op het vruchtvlees, snij de partjes los tussen de vliesjes. Vang het sap op. Pers de resterende sinaasappels uit.
  • 3 Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Braad het kort rondom aan in 1 kl geklaarde boter. Zet het in een braadslee 10 minuten in de warme oven.
  • 4 Blus de vleesbraadpan met de fond. Schraap de aanbaksels los. Laat 1 minuut inkoken. Voeg het sinaasappelsap, het gedroogde pepertje en de tijm toe. Laat 3 minuten inkoken. Voeg de sinaasappel likeur en de partjes sinaasappel toe. Laat 1 minuut doorwarmen.
  • 5 Haal de tijm en het pepertje eruit. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • 6 Snij het varkenshaasje in plakken. Lepel er de warme saus over. Serveer goed heet met gekookte rijst.

Varkenshaasje met sinaasappel (2) is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept