Banaan op een bedje van bladerdeeg

6
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C.
  • 2 Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak van het bladerdeeg een rechthoek van 20 x 30 cm. Leg dat op de bakplaat. 
  • 3 Schil de gember en hak ’m fijn. Klop het ei los. Meng het met de gember en de plattekaas. Strijk dit op het deeg tot op 1 cm van de rand. 
  • 4 Snij de bananen overlangs in repen. Besprenkel ze met citroensap. Schik ze mooi op de plattekaas. Schraap de zaadjes uit de vanillestokjes. Verwarm ze samen met de confituur en de suiker. Bestrijk de bananen met deze siroop.
  • 5 Bak de taart in 30 tot 40 minuten mooi goudbruin.

Banaan op een bedje van bladerdeeg is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept