1 Pel en snipper de ui. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui. Verdeel het gehakt in twee hoopjes. Voeg de helft van het gehakt toe aan de ui en bak rul. Doe de tomatenpassata erbij.
2 Pel de teentjes knoflook. Doe ze bij de andere helft van het gehakt. Breek een ei en roer het door het gehakt. Voeg het broodkruim en een handvol geraspte parmezaan toe en kneed goed. Rol kleine balletjes en voeg toe aan de tomatensaus. Laat minstens een uur pruttelen.
3 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook 2 eieren hard, spoel met koud water en pel ze. Plet ze met een vork. Snij de mozzarella in blokjes.
4 Doe een schep van de tomatensaus in een ovenschaal, beleg met een lasagnevel, een laagje saus, de hardgekookte eitjes en de blokjes mozzarella. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje saus en bestrooi met geraspte parmezaan.
5 Zet de ovenschaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.