1 Pel en snipper de uien en de teentjes knoflook. Schraap de wortels en snij ze in blokjes.
2 Snij de pancetta in reepjes. Verhit olijfolie in een pan. Fruit de ui en de knoflook en voeg de stukjes wortel toe. Schep goed om. Voeg het gehakt en de pancetta toe. Kruid met peper en zout. Blus met de rode wijn en laat even inkoken. Voeg de tomatenpassata en het tomatenconcentraat toe. Breng op smaak met oregano, basilicum en een Italiaanse kruidenmix en laat minstens 1 uur pruttelen. Schep geregeld om.
3 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kaas en ham in blokjes.
4 Schep een laag saus in een ovenschotel, beleg met een lasagnevel, een lepel saus en bestrooi met ham- en kaasblokjes. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Bestrooi met geraspte kaas en zet de schotel 20 minuten in de voorverwarmde oven.