1 Verwarm de oven voor op 200° C. Verdeel de vis in acht gelijke stukken, kruid met peper en zout. Pel en snipper de sjalot. Spoel de selder en de prei, snij alles in fijne julienne.
2 Leg de staartvis met de tijm en de laurier in een lichtjes ingevette ovenschaal. Giet er de wijn bij. Dek af en zet 10 minuten in het midden van de oven.
3 Fruit de sjalot glazig in een beetje olijfolie. Doe er de groentejulienne bij. Schep goed om. Voeg er de kreeftensoep aan toe. Laat 5 minuten zacht koken. Zeef de saus en druk de groenten goed uit.
4 Breng de saus weer aan de kook in een steelpannetje. Giet er de room bij. Laat inkoken tot sausdikte. Breng ze op smaak met limoensap, peper en zout.
5 Lepel de hete saus over de vis. Werk af met een plukje verse tijm. Serveer met rijst.
Zeeduivel met kreeftensaus is een recept van Libelle Lekker