Forel met gestoomde groenten

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de forellen, dep ze goed droog. Stop in elke vis een takje peterselie en eventueel wat groen van de venkelknol.
  • 2 Spoel de venkel, verwijder eventueel de minder mooie buitenste laag. Snij de knol in fijne plakken.
  • 3 Schraap de wortelen, snij ze in stukken. Spoel de prei en snij het wit in niet te fijne ringen.
  • 4 Doe de groenten in een stoommandje. Leng de visfond aan met evenveel water. Zet het mandje op de pan, boven de kokende visbouillon. Dek af en laat 10 minuten stomen.
  • 5 Leg de forellen op de groenten. Dek weer af en laat nog 10 minuten stomen, of tot vis en groenten gaar zijn.
  • 6 Kruid de forellen met peper uit de molen en zeezout. Serveer meteen, met gestoomde of gekookte aardappelen.

Forel met gestoomde groenten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept