1 Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze opdrogen op het vuur. Laat ze wat afkoelen, snij ze in plakjes.
2 Borstel de champignons droog schoon. Halveer ze. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Bak de champignons op een hevig vuur in olie, tot al het vocht verdampt is. Voeg de sjalot en de knoflook toe. Laat kort meebakken.
3 Spoel de tomaten, snij ze in plakjes.
4 Vet een diepe ovenschaal lichtjes in met olie. Leg er de helft van de aardappelschijfjes in, de champignons en de tomaten. Leg bovenop de rest van de aardappelschijfjes en druk lichtjes aan.
5 Breng de room aan de kook met de gemalen kaas. Roer tot de kaas gesmolten is. Lepel de kaassaus over de aardappelen.
6 Zet 5 minuten onder de hete grill. Serveer met een frisse, groene salade.