Indiase veggieburgers

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en de zoete aardappelen. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitdampen. Spoel de kikkererwten en laat goed uitlekken.
  • 2 Plet de aardappelen en de zoete aardappelen. Meng ze met de kikkererwten, komijn en koriander. Doe er ook het korianderblad bij. Kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen 6 burgers en laat ze 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • 3 Schil en rasp de wortelen en de bietjes. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snij de komkommer in kleine stukjes. Hak de munt grof. Meng de komkommer en de munt met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Wentel de burgers door de bloem en bak ze aan beide kanten 2 minuten, in flink wat arachideolie. Bak ook 6 kleine spiegeleitjes.
  • 5 Beleg de broodjes met wortel en biet, leg er een veggieburger en een gebakken eitje op en werk af met de yoghurtsaus.

Indiase veggieburgers is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tex-Mex veggieburgers
15 min
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept