1 Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Hou enkele kastanjes apart voor de afwerking, hak de rest fijn. Spoel en halveer de paprika, snij hem in heel kleine blokjes.
2 Fruit de sjalot en de knoflook glazig in een likje olijfolie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met een laagje olie en wat glazig worden. Blus met de wijn. Giet er bouillon bij tot de rijst net onderstaat.
3 Roer tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg dan opnieuw bouillon toe. Ga zo door tot ongeveer alle bouillon is opgebruikt en de rijst beetgaar is (ongeveer 20 minuten).
4 Schep de gehakte kastanjes en paprikablokjes door de rijst en warm nog even goed door. Roer er tot slot de verse kruiden, parmezaan en room door. Breng op smaak met peper en zout.
5 Schep de risotto in warme borden, werk af met de apart gehouden kastanjes en serveer meteen.
Risotto met kastanjes en paprika is een recept van Libelle Lekker