Risotto met kastanjes en paprika

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Hou enkele kastanjes apart voor de afwerking, hak de rest fijn. Spoel en halveer de paprika, snij hem in heel kleine blokjes. 
  • 2 Fruit de sjalot en de knoflook glazig in een likje olijfolie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met een laagje olie en wat glazig worden. Blus met de wijn. Giet er bouillon bij tot de rijst net onderstaat.
  • 3 Roer tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg dan opnieuw bouillon toe. Ga zo door tot ongeveer alle bouillon is opgebruikt en de rijst beetgaar is (ongeveer 20 minuten).
  • 4 Schep de gehakte kastanjes en paprikablokjes door de rijst en warm nog even goed door. Roer er tot slot de verse kruiden, parmezaan en room door. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Schep de risotto in warme borden, werk af met de apart gehouden kastanjes en serveer meteen.

Risotto met kastanjes en paprika is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept