Gepocheerde peertjes met chocoladesaus

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een pannetje de witte wijn aan de kook met 200 ml water, de suiker, de kruiden en het citroensap.
  • 2 Schil de peren en verwijder het klokhuis met een appelboor (hol ze niet volledig uit en laat het steeltje zitten).
  • 3 Leg de peertjes in het pocheervocht zodat ze volledig onder staan. Breng aan de kook. Neem de pan van het vuur, laat stevige peren eventueel nog even sudderen. Laat afkoelen onder deksel.
  • 4 Hak de chocolade grof. Breng de room aan de kook in een steelpannetje. Los er van het vuur de chocolade in op.
  • 5 Schep de peren met een schuimspaan uit de pan, laat goed uitlekken. Zet de peertjes in individuele schaaltjes. Bedruip ze royaal met warme chocoladesaus. Serveer met koekjes naar smaak.

Gepocheerde peertjes met chocoladesaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-espressotaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Dame blanche
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladedip met aardbeien
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept