Herfstsalade met peer en roquefort

4
50 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de veldsla schoon, spoel en zwier hem droog.
  • 2 Pel de uien en snij ze in ringen. Fruit ze glazig in een pan met olijfolie. Blus met de rode wijn en de azijn. Voeg de honing en de kruiden toe. Laat op middelhoog vuur 15 tot 20 minuten sudderen.
  • 3 Spoel de peren. Snij of schaaf ze overlangs in dunne plakken. Kleur ze goudgeel in de pan met een klontje boter. Bestrooi met poedersuiker en laat lichtjes karamelliseren. Voeg de amandelen toe en laat ze nog even mee kleuren.
  • 4 Snij de roquefort in blokjes. Neem de peertjes en de amandelen uit de pan. Doe er de kaas in en laat lichtjes smelten. Verdeel alle ingrediënten over mooie kommen of borden. Werk af met tuinkers en serveer.

Herfstsalade met peer en roquefort is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Radijssalade met blauwaderkaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Minipizza's met roquefort
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Driehoekjes van selder met roquefort
20 min Snack
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept

Lauwwarme herfstsalade met zoete rodekool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonade en herfstsalade met peer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met herfstsalade
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Warme herfstsalade met biefstuk en hazelnoten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept