1 Spoel de visfilets en dep ze droog. Rasp de citroenschil, pers het sap. Snipper 1 chilipepertje fijn, halveer de andere pepertjes overlangs. Pluk de blaadjes van 1 takje basilicum en hak ze fijn.
2 Fruit de gember met de knoflook en de geraspte kokos in 1 el hete olie. Voeg de pindaboter en gehakte chilipeper toe, roerbak even mee. Blus met de kokosmelk en laat 3 à 4 minuten zacht sudderen (voeg eventueel wat meer kokosmelk toe). Roer er de citroenschilletjes en het basilicum door. Breng op smaak met citroensap en zout.
3 Verhit in een antiaanbakpan de rest van de olie met de gehalveerde chilipepertjes. Leg er de visfilets op het vel in. Bak ze in 3 minuten goudbruin. Draai het vuur laag en laat verder garen. Kruid met een snuifje zout.
4 Verdeel de vis over warme borden. Lepel er wat saus bij en werk af met basilicum. Geef er de rest van de saus apart bij.
Gebakken dorade met kokossaus is een recept van Libelle Lekker