1 Halveer het citroengras overlangs, plet beide helften lichtjes met de platte kant van een mes. Pel en halveer de knoflookteentjes. Maak de chilipepertjes schoon en snij ze in ringen.
2 Bak de helft van de chilipeper met het citroengras, de knoflook en de gember kort in een likje sesamolie. Schenk er de kokosmelk en de bouillon bij. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
3 Zeef de soep en doe ze weer in de pan.
4 Snij de kipfilets in blokjes. Laat de bamboescheuten uitlekken. Boen de citroen schoon met warm water, wrijf goed droog en snij hem in plakjes.
5 Schep de citroenplakjes samen met de kip, de bamboescheuten, de broccoli en de rest van de chili door de soep. Laat op heel zacht vuur 8 tot 10 minuten garen (tegen de kook aan). Breng op smaak met sojasaus en een snuifje zout.