kip-citroensoep

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer het citroengras overlangs, plet beide helften lichtjes met de platte kant van een mes. Pel en halveer de knoflookteentjes. Maak de chilipepertjes schoon en snij ze in ringen. 
  • 2 Bak de helft van de chilipeper met het citroengras, de knoflook en de gember kort in een likje sesamolie. Schenk er de kokosmelk en de bouillon bij. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. 
  • 3 Zeef de soep en doe ze weer in de pan. 
  • 4 Snij de kipfilets in blokjes. Laat de bamboescheuten uitlekken. Boen de citroen schoon met warm water, wrijf goed droog en snij hem in plakjes. 
  • 5 Schep de citroenplakjes samen met de kip, de bamboescheuten, de broccoli en de rest van de chili door de soep. Laat op heel zacht vuur 8 tot 10 minuten garen (tegen de kook aan). Breng op smaak met sojasaus en een snuifje zout.

kip-citroensoep is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgette-citroensoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Wortel-citroensoep
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept