1 Maak eerst de perenrelish. Schil de peren en snij ze in dunne plakjes. Doe ze met de kaneel, kruidnagel, rietsuiker en azijn in een pan en laat op zacht vuur de suiker smelten. Draai het vuur hoger en laat 20 minuten sudderen, terwijl je blijft roeren. Laat afkoelen. U kunt de relish 3 weken bewaren in een goed afgesloten bokaaltje.
2 Pel en hak de knoflook en de sjalot. Meng met het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Vorm 6 burgers en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
3 Pel de uien en snij ze in ringen van 1/2 cm dik. Haal ze door de karnemelk en dan door de polenta. Bak 1 à 2 minuten in de frituurpan, op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
4 Schaaf de rodekool fijn. Meng ze met de mayonaise. Snij de broodjes doormidden en rooster de snijkant kort.
5 Bak de hamburgers 4 à 5 minuten aan elke kant. Beleg de broodjes met rodekool en een hamburger, en lepel er wat perenrelish op. Serveer met de gefrituurde uiringen.
Varkensburger met perenrelish en gefrituurde uiringen is een recept van Libelle Lekker