1 Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Leg het vlees in een platte schaal. Maak een marinade van de wijn, de azijn, de wortelen, het kruidentuiltje, een scheutje olijfolie, peper en zout. Giet de marinade over het vlees en schep goed om. Zet afgedekt 1 nacht in de koelkast.
2 Haal het vlees uit de marinade. Dep het droog met keukenpapier. Zeef de marinade en hou eventueel de wortelen apart.
3 Pel en snipper de uien en de knoflook. Fruit ze glazig in een pan met 2 el olijfolie. Voeg de spekblokjes en het rundvlees toe. Bestrooi met bloem en laat het vlees rondom kleuren. Roer geregeld.
4 Giet er de marinade en de kalfsfond bij. Breng aan de kook. Voeg sinaasappelsap, sinaasappelschil, kaneel, steranijs en jeneverbessen toe. Kruid met peper en zout. Laat afgedekt 1,5 uur zachtjes koken tot het vlees mals is. Doe eventueel, 15 minuten voor het einde van kooktijd, de plakjes wortel erbij in de pan en laat ze mee gaar worden. Serveer goed heet, met rijst of stokbrood.
Rundvlees met sinaasappel is een recept van Libelle Lekker