1 Maak de snijbiet schoon en hak hem grof. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snij de knolselder in blokjes.
2 Fruit de sjalot, de knoflook en de knolselder glazig in een likje olie. Voeg de snijbiet toe, schenk er dan de bouillon bij. Laat 15 minuten zachtjes koken.
3 Mix de soep. Voeg de room toe. Laat naar smaak nog even inkoken of voeg meer bouillon toe. Roer de zure room door de soep. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
4 Breng voor de dumplings de melk aan de kook met de boter en de tomatenpuree. Voeg de bloem toe en roer tot een stevige massa. Neem de pan van het vuur. Roer het ei en de geraspte kaas door het beslag. Breng op smaak met zout, paprikapoeder en cayennepeper.
5 Draai met 2 koffielepels (in koud water gedoopt) kleine balletjes van het beslag. Laat ze tegen de kook aan 2 tot 3 minuten gaar sudderen in gezouten water. Schep ze uit de pan en laat uitlekken.
6 Schep de soep in diepe borden en leg de dumplings in het midden. Werk af met plukjes kervel.