1 Leg de kip in een hoge kookpan in water tot ze net onderstaat. Breng aan de kook.
2 Maak de selderij schoon, snij grof en doe hem erbij in de pan. Voeg de laurier, jeneverbessen en chilipepers toe. Laat de bouillon
230 uur zachtjes sudderen, schuim geregeld af.
3 Neem de kip uit de pan en laat afkoelen. Zeef de bouillon.
4 Maak de rest van de groenten schoon. Snij de wortelen in plakjes. Snij de zachte kern van het citroengras in dunne ringen. Snij de prei in ringen. Verdeel de broccoli in roosjes.
5 Pluk het kippenvlees van het karkas en van de botjes, snij het in stukjes.
6 Breng de bouillon aan de kook. Voeg de groenten, de erwten, het citroengras en de kip toe. Laat 8 tot 10 minuten sudderen. Breng op smaak met sojasaus.
7 Rooster de sesamzaadjes kort in een pan zonder vetstof. Vermeng ze met de honing en de chilisaus. Serveer de sesampasta bij de hete soep.
Kippensoep met sesampasta is een recept van Libelle Lekker