Linzen-spinaziesoep

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de linzen een nacht in water. 
  • 2 Spoel de spinazie, schud goed droog en hak hem grof. Schil de wortelen en snij ze in dunne plakjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • 3 Stoof de ui met de knoflook en de worteltjes 2 tot 3 minuten in een klontje boter. Voeg de uitgelekte linzen en de gepelde tomaten toe. Schenk er de bouillon bij, kruid met peper, zout en komijn. Laat op matig vuur 35 tot 40 minuten koken, tot de linzen zacht zijn. Voeg eventueel meer bouillon toe. 
  • 4 Schep de spinazie door de soep. Pureer de helft van de soep glad. Doe ze weer in de pan en vermeng met de ongemixte soep. Breng op smaak met peper en zout. 
  • 5 Snij de brie in plakjes. Schep de hete soep in diepe borden of kommen. Werk af met plakjes brie en serveer.

Linzen-spinaziesoep is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spinaziesoep met tortelloni
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse spinaziesoep met kokosmelk
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Yoghurt-spinaziesoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzen-spinaziesoep met Groninger metworst
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept