1 Spoel de peterselie, het basilicum, de rozemarijn en de tijm en dep droog. Pluk de blaadjes van de peterselie en het basilicum, hak ze fijn. Pel en snipper de sjalot.
2 Pureer de peterselie, het basilicum, de sjalot en de ansjovisfilets in de keukenmachine met twee derde van de olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout. Zet afgedekt in de koelkast.
3 Pel de uien, en snij ze in ringen. Maak de paprika schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij hem in fijne reepjes.
4 Fruit de uien glazig in de rest van de olijfolie. Voeg er de paprikareepjes aan toe, kruid met peper en zout. Blus met rode wijn en groentebouillon. Voeg er laurier, tijm en rozemarijn aan toe. Laat 5 minuten zachtjes koken. Verwijder de kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
5 Trek de mozzarella in stukjes en meng ze door de uiensaus.
6 Kook de pappardelle beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Verdeel de pasta met de saus over warme borden. Werk af met het groene kruidensausje en serveer. met veel kruiden
Pappardelle met rode ui en paprika is een recept van Libelle Lekker