Orecchiette met gehaktballetjes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de tuinbonen ontdooien. Pel en snipper de sjalot heel fijn. 
  • 2 Meng het gehakt met de sjalot, het losgeklopte ei en de peterselie. Kruid met peper en zout. Rol kleine balletjes van het mengsel. Bak ze in ongeveer 5 minuten rondom bruin in een pan met 2 el olijfolie. 
  • 3 Spoel de tomaten en snij ze in vier. Voeg ze met de tuinbonen aan de gehaktballetjes toe. Kruid met peper en zout. Laat nog 3 tot 4 minuten verder garen. 
  • 4 Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. 
  • 5 Doe de uitgelekte pasta bij de balletjes in de pan en schep goed om. Voeg er eventueel een scheutje van het kookvocht aan toe. Breng verder op smaak. Besprenkel de pasta lichtjes met olijfolie. Bestrooi met parmezaan en serveer.

Orecchiette met gehaktballetjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Orecchiette alle cime di rapa (pasta met Italiaanse broccoli)
30 min-
Bekijk recept
Pastasalade met geroosterde paprika en tomaat
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Orecchiette con frutti di mare (pasta met zeevruchten)
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Knapperige quinoa ontbijtsalade
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept