1 Laat de tuinbonen ontdooien. Pel en snipper de sjalot heel fijn.
2 Meng het gehakt met de sjalot, het losgeklopte ei en de peterselie. Kruid met peper en zout. Rol kleine balletjes van het mengsel. Bak ze in ongeveer 5 minuten rondom bruin in een pan met 2 el olijfolie.
3 Spoel de tomaten en snij ze in vier. Voeg ze met de tuinbonen aan de gehaktballetjes toe. Kruid met peper en zout. Laat nog 3 tot 4 minuten verder garen.
4 Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
5 Doe de uitgelekte pasta bij de balletjes in de pan en schep goed om. Voeg er eventueel een scheutje van het kookvocht aan toe. Breng verder op smaak. Besprenkel de pasta lichtjes met olijfolie. Bestrooi met parmezaan en serveer.
Orecchiette met gehaktballetjes is een recept van Libelle Lekker