1 Verwijder het vel van de chorizo, snij de worst in plakjes. Pel de uien en snij ze in ringen. Laat de gedroogde tomaatjes uitlekken, snij ze in reepjes.
2 Dompel de verse tomaten 20 seconden onder in kokend water. Ontvel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes.
3 Stoof de uienringen aan in een pan met 2 el olijfolie. Doe er de gedroogde tomaatjes en de chorizo bij en roerbak 1 tot 2 minuten. Voeg er de verse tomaten aan toe en bak nog 1 minuutje mee. Haal de pan van het vuur. Kruid met peper en een klein beetje zout (chorizo is al redelijk zout).
4 Kook de rigatoni beetgaar in gezouten water. Giet af (vang wat van het kookvocht op) en laat uitlekken. Meng de pasta met 1 el boter en 3 el kookvocht. Verdeel over de borden en schep er de saus bovenop. Werk af met basilicumblaadjes en bestrooi royaal met geraspte pecorino.
Rigatoni met tomaat en chorizo is een recept van Libelle Lekker