Farfalle met spinazie, feta en spek

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de farfalle beetgaar in gezouten water. 
  • 2 Maak de groenten schoon. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Pel en halveer de sjalotten, snij ze in partjes. Snipper het chilipepertje fijn. 
  • 3 Snij het spek in stukjes en bak ze op zacht vuur krokant in een scheutje olijfolie. Haal uit de pan en laat drogen op keukenpapier.
  • 4 Bak de sjalotjes goudgeel in het spekvet. Voeg er de chilipeper aan toe en bak nog  even mee. Doe de spinazie erbij en laat al roerend slinken.
  • 5 Voeg er de uitgelekte pasta en het gebakken spek aan toe en  vermeng. Voeg er eventueel een scheutje kookwater van de pasta aan toe. Verkruimel de feta over de pasta. Kruid met peper en zout. Verdeel over diepe borden of kommen en serveer.

Farfalle met spinazie, feta en spek is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Farfalle met kip en champignons
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept