1 Spoel de courgettes, halveer ze overlangs. Snij ze met een mandoline of een kaasschaaf in lange, flinterdunne plakken.
2 Maak de spinazie schoon. Blancheer hem 1 tot 2 minuten in kokend gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
3 Bak de pancetta krokant in een grote pan met een scheutje olijfolie. Laat de plakjes drogen op keukenpapier.
4 Pel en snipper de knoflookteentjes. Fruit ze in de pan van de pancetta. Voeg er de plakjes courgette en de geblancheerde spinazie aan toe. Kruid met peper en zout.
5 Kook de pappardelle beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken, vermeng met de groenten. Verdeel de pasta en de pancetta over warme borden. Bestrooi met parmezaan en peper van de molen en serveer meteen. met pancetta
Pappardelle met courgette & spinazie is een recept van Libelle Lekker
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)