2 Spoel de courgettes, snij ze in kleine blokjes. Pel de ui en de knoflook en snipper heel fijn.
3 Roerbak de courgetteblokjes 5 minuten in hete olijfolie. Doe er de ui en de knoflook bij en stoof nog even mee. Kruid met peper en zout. Laat lichtjes afkoelen.
4 Meng de courgetteblokjes met de ricotta, de gehakte peterselie en de helft van de parmezaan. Breng op smaak met peper en zout. Vul de cannelloni met het courgettemengsel.
5 Smelt de boter in een pannetje. Roer er de bloem door en laat even drogen. Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer tot een gladde bechamelsaus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
6 Schep de helft van de bechamel op de bodem van een ovenschaal. Leg daarop de cannelloni en dek af met de rest van de saus. Bestrooi met de rest van de parmezaan en zet 30 minuten in de oven. Verdeel de cannelloni over warme borden. Werk af met plukjes peterselie en serveer.
7 Schep de helft van de bechamel op de bodem van een ovenschaal. Leg daarop de cannelloni en dek af met de rest van de saus. Bestrooi met de rest van de parmezaan en zet 30 minuten in de oven. Verdeel de cannelloni over warme borden. Werk af met plukjes peterselie en serveer.
Cannelloni met courgette is een recept van Libelle Lekker