1 Rasp de gember en meng het met de tomatenpuree, pruimenmoes, mierikswortel, honing, sherry, balsamicoazijn en olie tot een marinade. Snij de spareribs telkens per 2 uit elkaar en bestrijk ze met de marinade. Laat ze ongeveer 6 uur afgedekt op een koele plaats marineren, keer ze af en toe om. Strijk de marinade eraf en vang ze op.
2 Gril de spareribs 15 minuten. Keer ze regelmatig om en bestrijk ze met de marinade.
3 Borstel de ardappelen schoon. Snij ze overlangs in partjes. Blancheer ze 5 minuten in kokend water, giet ze af en laat ze uitlekken. Vermeng 3el olie met de chilipoeder, zout en peper. Leg de aardappelpartjes op een bakblik en vermeng ze met de chili-olie. Laat ze in de op 250°C voorverwarmde oven of onder de grill 5 minuten roosteren. Keer om en rooster ze nog eens 5 minuten.
4 Pel voor de tomatensalsa de ui en de knoflook, snipper fijn en fruit in 2el hete olie. Voeg de tomaten toe, stamp fijn met een pureestamper en breng op smaak met zout, peper, tabasco en suiker. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
5 Serveer de spareribs met de aardappelpartjes en de salsa.
Spareribs met aardappelpartjes is een recept van Libelle Lekker