Ananas met peper en vanille-ijs

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de ananas, verwijder de harde middennerf, snij hem in 8 ringen.
  • 2 Rasp de gember en vermeng het met de honing en het citroensap en bestrijk de ananasschijven met deze mengeling. 
  • 3 Laat de ananasschijven in een grillpan in hete boter 3 à 6 minuten aan beide kanten bakken. Voeg wat citroenzeste en de peperkorrels toe. Neem de pan van het vuur. 
  • 4 Klop de dooier met de suiker en de cognac boven een warmwaterbad romig. 
  • 5 Leg de ananasschijven met een bolletje ijs op een bord en druppel de cognaccrème erover. Serveer met de resterende citroenzeste en wat poedersuiker.

Ananas met peper en vanille-ijs is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept