1 Spoel de linzen onder de kraan en laat ze in 500 ml water met de tijm en het laurierblad 30 minuten afgedekt sudderen.
2 Neem 5 minuten voor het einde van de kooktijd het deksel van de pan en laat onder voortdurend roeren goed doorkoken, tot de vloeistof verdampt is en de linzen uit elkaar vallen. Neem de tijm en het laurierblad uit de pan.
3 Laat het broodje in warm water weken en knijp het uit.
4 Hak de peterselie fijn (hou een paar takjes apart voor de afwerking). Pel en snipper de ui en de knoflook, fruit ze in 1 eetlepel olie. Doe er de peterselie bij en neem de pan van het vuur.
5 Halveer het chilipepertje, verwijder de zaadjes en snipper fijn. Vermeng de linzen met het pepertje, zout, de uienmix, het brood en de kruiden, kneed goed en kruid bij naar smaak. Kneed het ei en het paneermeel erdoor en vorm 8 burgers.
6 Kwast de burgers in met de resterende olie en gril ze 5 minuten aan beide kanten. Garneer met peterselie.