1 Schil voor de sorbet 2 mango’s en snij het vruchtvlees rond de pit weg. Pureer het mangovruchtvlees samen met de suiker, het limoensap en de sinaasappellikeur. Klop het eiwit schuimig en schep het door de puree. Zet de puree in het diepvriesvak. Roer er met een vork door als hij begint te bevriezen, zodat er kleine ijskristallen ontstaan (of gebruik een ijsmachine). Herhaal dit drie tot vier keer.
2 Pel voor de gegrilde mangopartjes overige mango’s en snij het vruchtvlees in partjes rond de pit weg. Kwast de partjes in met een beetje gesmolten boter en gril ze op de hete grill ongeveer 2 tot 3 minuten aan beide kanten.
3 Laat de sorbet voor het serveren een beetje ontdooien, vorm bolletjes met een ijsschep en schik ze samen met de partjes gegrilde mango op een bord. Garneer met muntblaadjes.
Mango met sorbet en munt is een recept van Libelle Lekker