1 Spoel de aubergines, wrijf ze droog en snij ze in stukken van 1 cm dik. Bestrooi ze met zout en laat 10 minuten trekken.
2 Pel de sjalotten en snij ze in partjes. Pel de knoflook en snipper ’m fijn. Roer de knoflook door de gekruide olijfolie.
3 Halveer de granaatappel en lepel er de pitjes uit. Laat de mozzarella uitlekken en snij hem in schijfjes.
4 Bestrijk de sjalotten met de knoflookolie en leg ze in een grillschaal.
5 Dep de aubergineschijfjes goed droog en kwast ze in met wat knoflookolie. Laat ze samen met de sjalotten grillen tot ze kleur hebben.
6 Leg de aubergineschijfjes op een bord, strooi er de granaatappelpitten over en breng op smaak met peper. Verdeel de mozzarella erover en garneer met een paar muntblaadjes.
Aubergine met mozzarella is een recept van Libelle Lekker