Sinaasappel met vanillesaus

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de melk met het uitgeschraapte vanillestokje aan de kook. 
  • 2 Klop ondertussen de eiwitten tot sneeuw en zet koel weg. 
  • 3 Klop de dooiers samen met de suiker tot een schuimige massa en roer het maïszetmeel erdoor. Voeg de kokende melk onder oortdurend roeren toe. Giet deze mengeling terug in de kookpan en breng onder voortdurend roeren nog eens aan de kook. Neem de vanillesaus van het vuur, haal het vanillestokje eruit en schep de eiwitsneeuw door de nog hete saus. Laat afkoelen.
  • 4 Spoel de sinaasappelen met heet water en boen ze droog. Snij ze in plakjes en laat ze op een hete grill (of in de grillpan) aan beide kanten bruinen.
  • 5 Serveer de schijfjes sinaasappel met de vanillesaus en een plukje munt.

Sinaasappel met vanillesaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Taartje van aardbeien in pepergelei
34 min Nagerecht
Bekijk recept
Crumble met rode vruchten en speculaas
Nagerecht
Bekijk recept
Peer met vanillesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept