1 Vermeng het citroensap, olijfolie, rozemarijn, gember, komijn en chilipeper en doe ze in een diepvrieszakje.
2 Snij het vlees in blokjes van 2 cm en doe ze bij in het zakje. Sluit het zakje en kneed even. Laat minstens 2 uur in de koelkast marineren.
3 Week 8 houten spiesjes in water. Spoel en zwier de sla. Snij de citroen in 8 partjes.
4 Pel en pers de knoflook. Hak de peterselie grof en voeg toe aan de yoghurt en breng op smaak met peper, zout en citroenschil. Zet koel weg.
5 Neem de vleesblokjes uit de marinade, dep ze droog en steek ze op de spiesjes. Gril ze 5 tot 7 minuten aan alle kanten. Vouw de tortilla’s dubbel en leg ook die op de grill.
6 Verdeel de spiesjes en tortilla’s over de borden. Garneer met sla, citroen en wat yoghurtsaus. Serveer de rest van de saus er in een kommetje apart bij.
Lamsspiesjes met yoghurtsaus is een recept van Libelle Lekker